Cornulețe 64

În trecut rețetele de cornulețe 64 (cornulețe cu nucă) erau nelipsite de la nunțile din Ținutul Pădurenilor sau din pregătirile pentru sărbători. Nunțile erau pe atunci pregătite cu mult timp în urmă și toată mâncarea servită în prima noapte și a doua noapte de nuntă erau pregătite din produse produse în gospodaria mirilor și a rudelor acestora. Când vine vorba de dulciuri cornulețele erau la loc de cinste gătite cu ouă din gospodărie și multă dragoste. 

Mai jos vă prezentăm rețeta de cornulețe 64.

Ingrediente: 
Cornulete 64 
Foto:Fata care Gateste cu Flori

500 g făină 
400-450 g unt 
3-4 ouă
250 g miez de nucă măcinată
200 g zahăr
sare
Coaja de lămâie rasă (opțional)

Mod de preparere: 
Separăm gălbenușurile de albuș apoi 300g unt topit și răcit la temperatura camerei impreună cu făina, smântâna și un praf de sare facem un aluat. Aici adăugăm coaja de lamâie rasă dacă optăm să adăugăm și lămâie rasă. Frământăm să obținem un aluat omogen pe care îl împărțim în 8 părți egale. 
Întindem pe rând fiecare din cele opt părți pentru a obține o foaie pe care o ungem cu unt topit (cel ramas)  și răcit apoi o rulăm și o punem la rece.

Compoziția din interiorul cornulețelor: 3 albușuri bătute spumă cu 200g zahăr și nuca măcinată (250 g nucă)

După ce a racit împărțim fiecare sul rulat înainte în 8 părți egale pe care le intingem in formă pătrată și o umplem fiecare cu o linguriță din compoția preparată mai sus. 

Așezăm cornulețele în tava și le dam la cuptor încălzit înainte circa 20 min fără a le rumeni , cornulețele trebuie să rămână alb-gălbui. Când le scoatem le dăm prin rahăr pudră cât sunt calde pentru a se lipii zahărul de ele.  
 

Norana Adina



   

2 Comentarii