Din Inima Pădurenilor- o poveste spusă altfel...

 


Ea este Georgiana-Mariana Balan, iar povestea ei pe meleagurile din  Ținutul Pădurenilor a început fix acum un an de zile, chiar de ziua ei, pe 7 septembrie. Uneori în viață fiecare dintre noi trebuie să o mai luăm o dată de la capăt, dar pentru Georgiana această schimbare a adus cu sine și momentul în care a ajuns din întâmplare împreună cu tatăl ei pe drumul Muncelului, încercând să deslușeasă tainele șofatului. Acestă plimbare absolut întâmplătoare pe drumurile din Pădurenime a adus cu sine alte și alte excursii, care au făcut-o pe Georgiana să prindă drag de aceste zone, unde spune ea, și-a regăstit o parte din copilărie.

 

Timp de un an a strâns o mulțime de poze și amintiri din acest colț de țară însă uneori, spune ea, "este nevoie să ai câțiva oameni lângă tine, nu mulți...vreo trei - patru care să te încurajeze, să îți spună că dacă îți vezi de treabă și muncești în fiecare zi vei ajunge departe și care sunt mai convinși uneori decât tine că zicala "buturuga mică, răstoarnă carul mare" se adeverește dacă te preocupă zi de zi visul tău". Pe lângă acest imbold primit în momentul potrivit, în ziua potrivită, spune tot Georgiana, că "prietenii și oamenii dragi din copilărie, pe lângă legătura strânsă și inocentă prin care se remarcă, pot fi o sursă de inspirație chiar în cele mai neașteptate momente".

 

Astfel, Georgiana s-a hotărât în urmă cu puțin timp să creeze o pagină de Facebook și una de Instagram care să se numească "Din Inima Pădurenilor"- o poveste spusă altfel, prezentată chiar într-un mod artistic, care se împletește perfect cu istoria acestor locuri și cu dorința de a promova Ținutul Pădurenilor și de a-i inspira  pe cei mai tineri locuitori ai acestei zone. Educația, cultura și turismul sunt importante pentru întreaga țară, dar ar trebui să fie o prioritate mai ales pentru Ținutul Pădurenilor. Nu toți au șansa  de a avea acces la o școală aleasă, deși se nasc în locuri  ca desprinse din povești , dar "din puțin se face mult", ce e drept cu ambiție, muncă și răbdare și cu o întrebare simplă pe care fiecare tânăr ar trebui să și-o pună în fiecare seară când pune capul pe pernă, dar bineînțeles făra să uite vreodată de unde a plecat, și anume " Eu ce am făcut astăzi pentru visul meu?".

0 Comentarii