Traseu Turistic - Ținutul Pădurenilor

 


Ce poate fi mai frumos ca în zilele de Paști să pornim la drumeție prin minunatul Ținut al Pădurenilor!?

Pornind din Hunedoara, călătorul care dorește să petreacă o zi în Ținutul Pădurenilor are mai multe opțiuni. Astăzi vă recomandăm una dintre ele. La plecarea din Hunedoara, recomandăm Muzeul trenulețelor despre care am vorbit, acel muzeu privat nou, apoi propunem muzeul comunismului în drum spre castelul Corvinilor. De acolo pornim către inima ținutului. Îndreptându-ne spre furnalul din Govâjdie, iar de acolo spre Ghelar având 2 variante de mers. Fie direct spre Ghelar paralel cu vechea linie a mocăniței, fie întorcând până la bifurcația drumului cu Hunedoara, de acolo urcând spre Ghelari. Acolo, avem mai multe obiective de vizitat. Biserica greco-catolică și complexul parohial care conține biserica monument, catedrala Pădurenilor și un mic muzeu al bisericii.

Continuăm mai apoi spre turnul de observație Măstăcanet, apoi biserica din Ruda. Pornim cu pași repezi spre satul lui Drăgan Muntean unde putem vizita casa memorială, muzeul Drăgan Muntean și biserica din Poienita Voinii, în vecinătatea muzeului.

De acolo, pornim pe drumul marmurei. Pentru cei care doresc, drumul, satul și biserica de marmură și biserica de lemn din Alun, sunt atracțiile minunate dintr-un sătuc uitat de lume, dar care, în singurătatea și izolarea lui, trezește în fiecare liniștea de care are nevoie. Revenim în Bunila, vizitând biserica din Bunila, iar apoi coborâm pe traseul Transalpina Pădurenilor spre Florese. Acest superb drum este unul nou făcut, sperând ca tot mai mulți turiști să îl facă cunoscut. Este cu adevărat spectaculos. Acum, e momentul în care ne întoarcem spre barajul Cinciș, vizitând biserica din Florese, biserica din Hășdeu, pe Valea Cernei în jos spre Toplița cu ruinele furnalului din Toplița și apoi barajul cu frumusețile, dar și istorisirile înfricoșătoare ale locurilor. 

Dragi cititori și turiști în Ținutul Pădurenilor de acolo ne îndreptăm fiecare spre casele noastre, în speranța că ziua pe care am avut-o a fost una superbă! Vă așteptăm în Pădurenime! 

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1rmbObEfc4PqeTM4ooc-RWGKCxsa9au5U&usp=sharing

0 Comentarii