Placinte Pădurenești - Aurelia Muntean

Plăcintăria Aureliei Mun­tean e chiar în inter­secția cea mare, din care drumul duce spre Castelul Corvinilor. Dintr-o fotografie în mărime naturală, lipită pe vitrina cu margini albe, o femeie blondă, în costum pădurenesc, te îmbie să intri pentru a gusta bunatațile venite din inima pădurenilor. 

Localul ofera in primul rând placinte cu diverse compoziții dar si sucuri, cafea si ambianță pentru a te relaxa. 

Din când în când, gemulețul din spatele tejghelei se des­chide și femeia cea blondă, coborâtă din fotografia din fereastră, întinde vân­ză­toa­rei, cu un gest grăbit, încă o farfurie de plă­cinte fierbinți. Acolo, în bu­cătărie, Aurelia plămădește bunătăți stră­mo­șești. Așa cum o făceau, odinioară, și mama ei, și bunica. Așa cum o fac, în amin­tirile fiecăruia dintre noi, bunicile cele bune dintotdeauna.
“Ideea de a vinde plăcinte pădurenești a avut-o regretatul cântăreț popular Dră­gan Muntean. Și noi suntem din Ținutul Pădurenilor, din Poienița Voinii, ca și el, ba chiar suntem, s-ar putea spune, un fel de rude. De fapt, satul e mic și cam toți îs neam cu toți. Prin 2000, Drăgan a orga­nizat festivalul de la Poienița Voinii și ne-a propus să facem plăcinte pentru toți cei care vin. A cumpărat el tot ce-a trebuit și am făcut, dar când mi-a spus că aș putea să fac o afacere din asta, că am putea să ne câștigăm existența așa, m-am speriat. «Doam­ne, moșule – că așa-i spuneam – o să râdă lumea de noi!». Ni s-a părut ciudat. Cum adică să vând ceva ce la noi se face în mod obișnuit, aproape zilnic? Gând de om sălbatic și speriat, care nu înțelegea rosturile unei altfel de lumi”.


Sortiment de placinte
- sămăchișă (brânză de vaci), 
cu car­tofi, 
cu mere 
cu dovleac. 

Adresa:
Bulevardul Libertății Bl.8, Hunedoara (vezi pe harta)
Telefon: 0748 866 681

2 Comentarii