Complexul agroturistic Merișoru de Munte

În inima Ținutului Pădurenilor izolat de agitația cotidiană și poluarea vremurilor noastre într-o așezare desprinsă din vremurile de odinioară întâlnim Complexul Merișorul de Munte, într-o  ambianță calda cu decor rustic specific zonei  dar care oferă toate condițiile de confort ale zilelor noastre. 
Disponibilitate de cazare  16 locuri, în 8 camere, fiecare dotată cu baie proprie și încălzire centrală.
Complexul are trei clădiri  și o bucătărie separată.
In salonul cu bucătărie tradițională, complet utilată și șemineu este disponibil și WiFi.

Locația dispune de un loc pentru grătar în curte iar in zona exista semnal telefonie mobilă.

Încălzirea camerelor se face prin centrala cu lemne. 

Salon Complexul Merisorul de Munte
Cătunul Merișoru de Munte, în care mai locuiesc câteva familii, se numără printre cele mai pitorești așezări din Ținutul Pădurenilor, este un loc unde caii , oile și vacile  sunt lăsate libere pe dealurile și pășunile înconjurate de pădure, precum și  o zonă unde te mai poți bucura de o plimbare cu trăsura. 
În apropiere se află Biserica de lemn , ridicată la sfârșitul secolului al XVIII-lea, cu hramul „ Sf. Cuvioasa Paraschiva”.
Nu departe de Merișoru de Munte, mai multe zone întinse de pădure au fost clasate ca rezervaţie naturală, numită „Codrii seculari de pe valea Dobrişoarei şi Prisloapei”. Drumul spre codrii seculari este dificil, dar excursoniștii se pot bucura de peisajele forestiere intacte şi de priveliştile pitoreşti ale satelor de munte din zonă.
Priveliştea pitorească a satelor izolate, cu salbe de case mici din lemn care ocupă dealurile şi văile împădurite, locuite de oameni care păstrează tradiţii arhaice şi îmbracă straie populare are în vecinătate numeroase obiective turistice pe care vă recomandăm să le vizitați pe durata sejurului în Tinutul Pădurenilor.


Obiective turistice:  
Castelul Corvinilor, aflat la circa 50 de kilometri de Merișoru de Munte, 
Biserica de lemn din Alun (70km prin  Teliuc Inferior)
Furnalul de la Govajdia  (54 km prin Hunedoara)
Mănăstirea Prislop 
Cetatea Devei.

Vă recomndăm să vizitați complexul agroturistic din Ținutul Pădurenilor unde gazdele primitoare vă invită la plăcinte pădurenești și-un pahar de vinars!
Locatie
Complexul agroturistic Merișoru de Munte se află în cătunul Merișoru de Munte, comuna Cerbăl (județul Hunedoara), la 35 de kilometri de municipiul Deva.
Date de contact 
Adresa: Merișoru de Munte 11,  Comuna Cerbăl, Hunedoara
Telefon: 0723 441 477



Complexul agroturistic este situat în Ținutul Pădurenilor, o regiune pitorească mărginită de Munţii Poiana Ruscăi, Depresiunea Haţegului şi Valea Mureşului, cu aşezări care păstrează încă atmosfera pitorească și arhaică, specifică zonei.
Ţinutul Pădurenilor are în componenţă comunele Bătrâna, Bunila, Cerbăl, Ghelari, Lelese, Lunca Cernii de Sus şi Topliţa, cu peste 40 de sate şi cătune, înfiinţate pe creste şi pe văile râului Cerna şi ale afluenţilor săi. 



















0 Comentarii